Altijd wel iets te doen in Lille

wat te doen in Lille

Of je nu een dagtrip naar Lille gaat of een week op vakantie naar de prachtige stad, er is altijd wel iets te doen. Mooie gebouwen en tuinen, een prachtig centrum waar ook activiteiten worden gehouden. De stad is niet te kenmerken als een soort stijl van gebouwen, maar een wirwar aan soorten die juist Lille zo apart en aantrekkelijk maken. Je kijk daarom je ogen uit, en hoeft je niet af te vragen wat te doen in Lille. Alleen de kathedraal al in de stad heeft meerdere stijlen die je goed terugziet, zo zijn er vele leuke en mooie gebouwen die de stad kenmerken.

wat te doen in Lille

Ook rijtjeshuizen vind je terug

Het leuke van de stad Lille is dat je er ook rijtjeshuizen vindt, die je nergens anders in het land vindt. Je kunt het als een mengeling omschrijven van Franse stijlen en Noord Europese landen. In de wijk Groter Lille zie je goed wat de verschillende stijlen zijn, en welke voorkomen in de stad. Je merkt wanneer je in de stad loopt, dat je naast de verschillende bouwstijlen altijd wel iets ziet wat je aandacht trekt. Musea, een kathedraal, de braderie in September of lekker shoppen want dat is namelijk ook mogelijk in Lille.

Verschillende Musea

Omdat er verschillende soorten kunst wordt gepromoot in Lille, heb je al snel een leuk of interessant museum gevonden als kunstliefhebber. Wat je ook leuk vind je zal altijd een museum tegenkomen die je interesse trekt, speciale tentoonstellingen of specialiteiten. Het speciale zwembad wat in 1922 is gebouwd, en het mooiste zwembad moest worden van Frankrijk. In 1985 werd het zwembad gesloten, en geheel gerenoveerd om dienst te doen als museum. Alles is behouden gebleven, en heeft nu een andere bestemming gekregen in het museum van water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.